Maskulinitet

3 nivåer av maskulin utveckling och hur de påverkar sex och intimitet med din kvinna. 

maskulinitet relationer Sep 23, 2022

 

För män i långsiktiga relationer med en kvinna som vill ha mer intimitet och ett passionerat sex genom att frigöra sin kraft. 

 

Det går inte att säga att män på den ena eller andra nivån är bättre än de andra männen. Däremot förbättras kvalitet i livet och i relationen när du klättrar i nivåerna. Utmaningarna blir bättre och bättre. 

 

När jag gör listor som denna och frågar, var är du? Bedömer sig män ofta högre än var de faktiskt är. Det är ett tecken på självförtroende. Problemet med det är att potensen inte ligger i att vara på en högre nivå utan  i att vara radikalt ärlig och medveten i acceptans för faktan som den är just nu. Efter det kan vi ta ut en riktning och börja agera. 

 

Dessa tre exempel är extremer så sannolikheten att du till 100% är. En av dem är låg. Vilka egenskaper och upplevelser på respektive nivå känner du igen dig själv och andra?

 

1 Matchomannen

Han är mannen som vi sett i flera hundra år. Han är arbetaren, brödvinnaren, den ansvarstagande. Han vet vad han vill. Han har mest andra män runt om kring sig på arbetsplatsen och umgås uteslutande med andra män. 

 

Kvinnan vid hans sida har oftast varit hemmafru. Den omhändertagande, vårdande personen som tagit hand om barn och hushåll. 

 

Skuggan är:

Han är inte intresserad av hennes eller sina barns behov. Det är hans sätt som gäller. Han är fokuserad och oflexibel. 

 

Han kontrollerar kvinnan genom sin finansiella överlägsenhet och fysika dominans. Han kan bli hotfull och skrämmande när han uttrycker sin aggression. 

Hon manipuler honom genom emotionell och sexuella spel av närmanden och avvisningar. 

 

Ljuset är:

Han är centrerad i sin maskulina energi av riktning, kraft energi, bidragande.

Hon är centrerad i sin feminina energi av omvårdande, mjukhet, och känslosamhet.

 

Hon pendlar mellan av att känna sig beskyddad och mellan att känna sig hotad av hans styrka.

 

När de inte bråkar har de ett passionerat sexliv. 

 

Han i sin maskulina energi hon i sin feminina.

 

Han sätter sätter sig själv i första rum och omgivningen ska ge honom vad han vill ha. Det gör att han i tillfällen då omgivningen inte vill ge vad han vill ha blir han en förövare som tar det i alla fall. 

 

Själv är jag på denna nivå ca 5%.

 

2 Den schyssta killen

 

Han gör revolt mot matchomannens. Matchomannens kanske var hans pappa som var fysiskt och eller emotionellt frånvarande. Under uppväxten var han närmast mamma och det blev tidigt viktigt för honom att vara annorlunda än sin pappa. Den schyssta killen kämpar mot de orättvisor som förövaren har skapat och för balans rättvisa, jämlikhet.

 

Sedan 60 och 70-talet har dess män tagit mer och mer plats och idag har de flesta Svenska män många av dessa drag. Han har utvecklat motsatsen av matchomannen vilket resulterat i vad han lärde sig av sin mamma och andra kvinnor. Feminina drag av emotionell medvetenhet, relationell intelligens, medkänsla, uttrycksfulla i kontakt med sina känslor.

Urbilden är en dansande långhårig hippie som följer livets flöde. Idag ser vi inte många män som ser ut så utan många gömmer sig i en kostym eller i en hipster look. 

 

Han har många kvinnliga vänner och älskar att höra att han är annorlunda. Att han får dem att känna sig trygg. Men när han börjar flirta med kvinnor blir han allt för ofta avvisad och friend zonad. 

 

Kvinnor har samtidigt gjort motsatsen. Hon har bekämpat obalansen genom att fokusera på karriär, framgång, syfte, klarhet, vision. Ambitioner som gett kvinnor en växande politisk och finansiell makt. De har fokus på personliga långsiktiga mål. De har kämpat för att inte vara beroende av män och extremen är självklart att de kan få barn på egen hand genom frusna ägg då de inte har tid att få barn under fertila år.

 

Han är glad och har en mjukhet runt honom. En feminin värme. Men han har fortfarande svårt att uttrycka sorg. Hans ilska förtrycker han för att inte vara lika aggressiv och skrämmande som förövaren. Den undertryckta ilskan kommer ut genom passiv aggressivitet, avstängdhet, besvikelser och frustration. 

 

 

Ljuset är:

  •   För honom meningsfulla relationer, fördjupad anknytning och empati till oliktänkande och svagare. En längtan om att omhänderta och ge kärlek. Han är fredsbevarande och förhandlande. Han har ofta en andlig sida, söker ett öppet hjärta och älskar att var i flödet.
  •  Hon har uppnått en relativ strukturell maktbalans, är fri att fatta egna beslut och styra sitt liv oberoende av en man. 

 

 

Skuggan är:

  •  Att mannen har förnekat sin autentiska maskulina essens för rädslan att bli som pappa och värderar det feminina. Samtidigt känner han en djup förvirring. Att något saknas. Han längtar efter kraft och en riktning. Hans primära mål är att bli omtyckt och accepterad. Det sista han vill är att bli kritiserad eller utesluten. Detta resulterar i att han inte säger vad han tycker ur rädsla att provocera sin kvinna. Han har blivit en vekling som inte kan lita på sig själv eller bli lita på.

 

  •  Hon har förnekat sin autentiska feminina essens för att vara del i historien om att kvinnor kan. Hon är avstängd, och har tappat stora delat av kontakten med sin kropp och sina känslor. Hon lever i en ytlighet och förlorat mycket av kontakten med natur, musik, dans och nyfikenhet. För att uppnå sina karriärsmål har hennes testosteron gått in i överproduktion vilket resulterar i utmattning över tid.

 

Det som är värdefullt i på samhällsnivå dödar passion, intimitet, autenticitet och sexualdrift. Denna politiska balans är enorm i Sverige jämfört med andra länder och samtidigt är skilsmässosiffrorna höga. Både män och kvinnor äter antidepressiva och går till terapeuter som aldrig förr. 

 

Framgångsrika kvinnor klagar idag på att män har blivit verkningar, vet inte vad de vill utom att kompromissa så klart. Samtidigt som män upplever dessa kvinnor som kalla, avståndstagande, som operativa ledare i hemmet och omöjliga fullkomligt omfamna. 

 

Jag pratar med många män på denna nivå och jag var själv där för ett antal år sedan. Dessa män saknar energi,  riktning, relationen är ofta ”okej” för de kan prata med varandra och om känslor. Men magin är låg. Attraktionen och nyfikenheten har runnit iväg. Kvinnan är ofta otrygg och förvirrad. Båda vill ofta mycket men vågar inte göra ett 100 procentigt åtagande till sig själva och varandra för att göra det som krävs. 

 

Den schyssta killen sätter andra i första rummet och hopppas på att en gång få det han längtar efter. Detta gör att han identifierar sig som ett offer som trots att han gör allt så himla bra och rätt får han då inte den uppskattning han längtar efter. Han borde få mer och hans kvinna är skyldig honom med sex och kärlek för han gör allt så rätt. 

 

Här är majoriteten av svenska män och kvinnor idag. Jag är på denna nivå ca 10%. Men detta är inte slutet på utvecklingen. Det är bara ett steg på utveckling och nu är det dax för nästa steg. Är du med?

 

 

 

3 Man i autentisk kraft - 

De tidigare nivåerna är totala motsatser och en revolution från de tidigare. Mannen i sin autentiska kraft gör något helt annat. Istället för att förneka allt som kommit hos sina föregångare integrerar han styrkorna och gåvorna från dessa. 

 

Han lever med riktning, syfte, klarhet, vision och i aktivt skapande. Han använder inte sin kraft och potens för att utnyttja, eller krossa andra som förövaren. Han använder sin kraft för att bygga upp, omhänderta och ge kärlek. 

 

Han leder i sin sanning och ger av sina gåvor. Han blir mer och hans kvinna blir mer. Jag blir ofta kritiserad när jag använder begreppet ”min kvinna”. Det kommer från män och kvinnor på nivå 2 som är rädda att jag kommunicerar från nivå 1. En kvinna och en man på nivå tre är inte ägda av varandra. De är välsignade av att vara varandras. 

 

I nivå tre sker inte manipulation och kontroll som i steg 1, den passivitet och flykt som finns i steg 2 är heller inte närvarande. I nivå tre sker ett givande av kärlek och välsignelser. Av uppmuntran, förundran och tacksamhet för sina egna och den andres helhet. Både styrkor och svagheter får plats, blir erkända, respekterade och älskade. 

 

Här är mannen i sin maskulina autentiska kraft. Hans kvinna kan flöda i sin autentisk feminina kraft. Hon blomstrar. Hon kan fortfarande vara framgångsrik och produktiv på arbetet men i deras kärleksrelation väljer både han och hon att kliva in i sin autentiska energi för att skapa en magnetisk dragningskraft, polaritet och attraktion. 

 

Vare sig han eller hon är beroende av den andre. Tillsammans blir de så mycket mer än vad de hade kunnat vara utan varandra. 

 

En kvinna kan förföra sin man genom sin feminina energi och väcka hans maskulina kraft. Men för att denna kärlek ska kunna expandera över tid i polaritet, intimitet och sex har mannen ansvaret att ta ledarskap att föra sig själv och sin kvinna dit. Det är den maskulina energin som leder i relationen och i sängen. 

 

Det handlar inte om att leda över och kontrollera utan att leda genom att inspirera fram hennes skönhet och kärlekspotential. Alla är vinnare. Det är ett liv bortom kompromisser. 

 

Hans liv är inspirerat av en mission som får honom att expandera dag för dag. Hans närvaro och integritet välsignar dem han kommer nära inklusive hans kvinna. Han gör vad han säger och han säger vad han gör. Hon berörs av hans närvaro, längtar och låter sig bli penetrerad av honom. Relationen är fullt av tacksamhet, förundran och välsignelser till varandra.

Mannen är sig själv och kvinnan är sig själv. De konkurrerar inte. De kompletterar varandra och uppnår utveckling, insikter och intimitet som hade varit omöjligt utan den andre. 

 

Hon är i djup kontakt med sin kropp och låter hennes kropps visdom guida henne. Hon rör sig, dansar, talar och utstrålar ett feminint ljus som berör alla män som ser henne. Hennes feminina energi inspirerar män att växa, att beskydd och att bidra för att möjliggöra att denna skönhet får fortsätta flöda. 

 

Hon är impulsstyrd och irrationell. Hon är en emotionell berg och dalbana där tårar vare sig är bättre eller sämre än eufori eller en pulserande orgasm. Allt får plats inom henne. 

 

En man på nivå 1 vill att hon ska gör det han vill och hennes humör och kaos är i vägen. En man på nivå 2 blir skrämd och försöker fixa henne så att hon blir resonlig och.

 

Bara en man på nivå tre kan med stillhet, kraft och kärlek penetrera hela henne med sitt hjärta. Älska allt hon är för han har både fokuset, dedikationen och empatin som krävs.

 

Han älskar henne så som hon längtar efter att ha blivit älskad sedan hon var en liten flicka. Så som ingen annan någonsin älskat henne. 

 

Tillbaks får han hennes livsenergi som berör och inspirerar honom att vara sitt absolut bästa. 

 

Kvinnor är redo för nivå tre och kommer snabbt dit när hennes man är där, men hon kan inte öppna upp sig fullkomlig innan mannen är där. 

 

Hon längtar efter att komma dit och hon vet att du har vad som krävs för nivå tre. 

Vill du expandera i din maskulina kraft? Börja här!

Skicka ett medelande till oss.

Skriv din fråga eller meddelande nedan så hör vi snart av oss.