Extremt ledarskap

Extremt ledarskap för resultat du inte kan ifrågasätta

maskulinitet nice guy Jan 15, 2023

Män genomgår en meningskris. Jag blir kontaktad varje vecka av män som har ”bra”liv men som upplever att något saknas.

De berättar hur de gör allt ”rätt” men något stämmer ändå inte.

 

Om du känner dig vilsen, frustrerad och tom, eller bara allmänt otillfredsställd - du är inte ensam. Många män kämpar med dessa känslor och tror att ingenting kan hjälpa dem att bryta sig ur cykeln.

 

Men det finns ett sätt att ta ledarskap i ditt liv, att sluta leva av ursäkter och bortförklaringar. Att övervinna destruktiva vanor, gå från tanke till handling, skapa ett liv med självrespekt, tillväxt och prestation. Du kan göra detta genom att ta kontroll över de tre saker som du kan kontrollera: dina tankar, känslor och handlingar.

 

Tankar

Det första steget för att ta kontroll över ditt liv är att lära sig hantera dina tankar. Våra hjärnor är kopplade för överlevnad; de letar alltid efter faror och fokuserar på vad som kan gå fel. Det är viktigt att känna igen när dessa negativa tankar börjar smyga sig in och ta itu med dem direkt.

 

För att skapa nya resultat behöver du skapa distans för din överlevnads och reptilhjärna.

 

Fråga dig själv om den här tanken är till hjälp eller skadar? Är den sann eller falsk? Har jag bevis för den? Bara för att en tanke dyker upp i ditt huvud betyder det inte att du behöver agera på den. Börja bli medveten om den historia du berättar för dig själv om varför saker och ting inte kommer att fungera; utmana dessa historier med fakta och logik i stället för att låta dem utvecklas till pessimism och ångest.

Känslor

Det andra steget är att lära sig att reglera dina känslor.

Vi upplever alla svåra känslor som ilska, sorg och rädsla någon gång i livet.

 

Nyckeln är att lära sig att hantera dem på ett sunt sätt i stället för att vända sig till bedövande aktiviteter som alkohol eller droger som ett sätt att fly. Att skriva dagbok kan vara mycket effektivt för att hjälpa dig att bearbeta svåra känslor utan att fastna i en slinga av grubblerier.

 

Försök att skriva ner vad som dyker upp utan att oroa dig för grammatik eller struktur - ge dig själv utrymme för reflektion utan att döma eller kritisera.

 

Att prata med andra män som har liknande bakgrund kan också vara otroligt hjälpsamt; att kunna hitta en gemensam grund hjälper oss att inse att vi inte är ensamma i våra kamper. 

 

Agera

Till sist, agera annorlunda! Detta innebär inte nödvändigtvis att säga upp dig från ditt jobb eller resa runt i världen (även om båda är bra alternativ).

 

Det kan vara något så litet som att göra hälsosammare matval eller gå en promenad varje dag; allt som får dig att röra dig framåt mot att nå dina mål räknas!

 

När vi skapar förändring är det viktigt att inte underskatta de små stegen. För att skapa förändring behöver du få igång ett momentum.

 

Att tex jämföra din fysik med hur den såg ut för 10 år sedan när du var i din livs bästa form hjälper inte.

Att däremot se till att du är 1% mer i din kraft idag än igår, att du idag gör 1% bättre val.

Det skapar momentum.

 

Nyckeln här är kontinuitet - hitta en sak som fungerar för dig och håll dig till den tills den blir en självklarhet innan du lägger till en annan aktivitet i mixen.

 

Och glöm inte att belöna dig själv när du når milstolpar på vägen - det kan verka kontraintuitivt, men positiv förstärkning hjälper dig att motivera dig ännu mer!  

        

Det krävs mod för att konfrontera våra inre demoner, men när vi väl gör det kan vi börja skapa meningsfulla förändringar i våra liv som leder oss bort från tomhet och frustration till självrespekt, tillväxt och prestationer som en extrem ledare i våra egna liv.

 

För att accelerera din utveckla är det VIKTIGT att bryta vanan som den ensamma vargen. Din styrka och potential väcks tillsammans med likasinnade.

 

Likasinnade som både ger dig support men som också utmanar dig att agera istället för att fastna i grubblerier.

 

Ta dig tid varje dag för självreflektion över vilken sorts person du vill bli - vilka värderingar vill du leva efter?

 

Vilken typ av inverkan vill du ha på andra?

 

Svaret på dessa frågor kommer att hjälpa dig att vägleda din resa mot att bli en extrem ledare som tar ansvar för sitt liv med självförtroende och övertygelse oavsett vilka hinder som kommer i deras väg!

 

Vill du ha andra män omkring dig som precis som du väljer att ta ledarskap i sina liv, kolla in Brödraskapet här

Skicka ett medelande till oss.

Skriv din fråga eller meddelande nedan så hör vi snart av oss.