VEM ÄR JAG? Jag blev RÄDD när jag insåg hur vilsen jag var.

man relationer Oct 06, 2021
VEM ÄR JAG? Jag blev RÄDD när jag insåg hur vilsen jag var.
 
Som du kanske vet intervjuar jag hundratals män per år och jag vill dela en insikt som en stor majoritet av männen i långvariga relationer berättat om.
 
Själv har jag alltid varit en kille som har haft det enklare att umgås med kvinnor. Jag var mammas pojke. Vad jag lärde mig av det var att vara inlyssnande, inkännande och förstående. Fina gåvor som fick mig att fixa andas problem.
 
Problemet var att jag inte hade någon aning om vad jag ville, vad jag hade för behov, vad som var mina gränser.


Det var som om jag levde genom andra och för andra.
Det var först när jag var i sena tjugoårsåldern som jag började inse detta. Jag var gift och hade precis fått en dotter.

Med mitt nya ansvar stod jag famlande.

Jag började ställa mig nya frågor. Frågor om vad jag ville, vad som var viktigt för mig bortom alla behov som andra ville och tyckte jag skulle fylla?
Jag sökte min egna kompass och jag kunde inte hitta den. Jag kände mig värdelös som pappa, värdelös som man till min fru och kände en inre frustration.


Visst var det många fantastisk stunder med min lilla dotter.


Samtidigt levde jag i vilsenhet och otillräcklighet.

Jag minns speciellt en kväll.
Det knyter sig fortfarande i magen när jag tänker tillbaks på den kvällen. Jag kom hem sent från jobbet. Jag stod i hallen och hängde av mig jackan när jag såg min fru. Jag var glad att se henne, eller försökte i alla fall vara glad.

Jag sökte en glädje i hennes ögon. En bekräftelse. En bekräftelse på att allt var okej. Det fanns ingen. Jag såg bara besvikelse. Jag såg att hon tappat tron på mig. I hennes blick så jag en hopplöshet, hon hade givit upp. Hon litade inte på mig längre.

Det kändes som jag sjönk genom golvet. Jag kände mig värdefull som en pöl vatten på golvet. Jag kände mig punkterad.
Jag hade byggt upp mitt liv på att jag var bra genom att ta hand om andra och nu var inte ens det sant längre.
Tillbaks till intervjuerna, när jag pratar med separerade män så är hör oftast ånger. De kanske träffat någon ny och ser att samma mönster, konflikter och frustrationer dyker upp igen.
De säger något i stil med:
“Jag fixade inte att att hålla ihop relationen för att jag inte lyckades vara mig själv. Jag lyckades inte stå upp för mig själv.”
Precis som dessa män var jag rädd att bli dömd. Rädd att inte duga, att inte bli älskad för den jag är. Rädd att det jag hade att ge inte var tillräckligt.
Denna rädsla gjorde att jag bara visade min fru 10% eller kanske ibland 35% av vem jag faktiskt var. Jag var rädd att om jag ställde krav, om jag utryckte besvikelser, frustrationer. Att om jag uttryckte mina längtan, mina drömmar och min sanning så skulle hon inte finnas där. Min rädsla att inte duga och att bli lämnad styrde mig.
Den stunden i hallen för många år sedan fick mig att fatta ett beslut.
ALDRIG MER!!!!!!!!!! JAG SKA HITTA EN ANNAN VÄG!!!!!!
Aldrig mer ska jag känna såhär. Aldrig mer ska jag vara så här vilsen. Aldrig mer ska mina relationer byggas på ett så uselt fundament. Jag SKA finna ett annat sätt.

Det tog tid tills svaren. Jag visste inte ens vilka frågor jag skulle ställa eller till vem.

Det var mitt beslut som drev mig att hitta nya vägar, nya mentorer, nya sammanhang, nya böcker, nya förebilder, nya coacher & personer med erfarenhet som kunde utmana mig.

Som kunde uppmuntra mig och ibland provocera mig fram till min sanning. Svaren kom och fler kommer dagligen. Att göra denna resa med andra män berör och inspirerar mig oerhört mycket.

Min nya standard är att jag ger 100% i mina relationer. Jag gör det med kärlek och kräver att ta plats, bli hörd och respekterad. Det utmanar många. Vissa passar det inte flera personer har försvunnit ut mitt liv.
Vad som står helt klart är att min kompass är starkare än någonsin och att min fru, vänner och andra närstående är vackrare än någonsin.

Min sanning har inte som jag var rädd för förminskat min fru utan tillåtit henne att leva i sin sanning. Gjort henne trygg i sitt varande och görande.

Vardagen har fortfarande ständiga utmaningar. Skillnaden är att jag nu kliver in i dessa utmaningar stående på ett starkt fundament och med en tydlig inre kompass.

Har du och din kärleksrelation större potential?

Snart börjar en En väg till autentisk kraft och en inspirerande kärleksrelation för en grupp män. Kanske är du en av oss

Vill du veta mer om vägen vi kommer gå? maila [email protected] och skriv okrossbar relation så berättar jag mer. 

Skicka ett medelande till oss.

Skriv din fråga eller meddelande nedan så hör vi snart av oss.